Dagens vikingplagg III

Vikingmannen har også fått seg hette, så han ikke skal fryse på ørene :P  Denne er sydd i et ganske mykt, løsvevd ullstoff, og er uforet. Kanten nede og om ansiktsåpningen er sydd til for hånd, slik at ingen maskinsømmer er synlige.

hette

Det finnes flere hettemodeller fra perioden. Denne er inspirert av bockstensmannen, men uten den lange "halen" som dukket opp etter vikingtiden. Bockstensmannen ble funnet i Varberg i Sverige, og er antakelig fra 1300-tallet. For et par år siden var vi og besøkte ham på hans tilholdssted på Varbergs festning. Det var Liljas første møte med et ekte skjelett, og jeg tror nok det gjorde inntrykk :P

4 kommentarer

Flink du er til å sy. Regner med at den halsen kommer til nytte.

Hei, jeg skrev en kommentar her en dag. Ser nå at det var på et gammelt innlegg, så i tilfelle du ikke har sett den, kommer den igjen. Jeg lurer på om du tar i oppdrag å strikke strømper og pulsvanter til bunad? Jeg har ikke mønster på strømpene, bare bilde. På pulsvantene tror jeg det skal være mønster i en bok jeg venter på i posten. men uansett har jeg bilde fra museum av de også.

I tillegg skal datteren min ha beltestakk til konfirmasjonen, og trenger bl.a brikkevevd belte og hårbånd. Forklebandene vet jeg ikke hvilken teknikk er i. Er du interessert i sånt? På beltet er jeg på jakt etter noen som kan lage marestriper. Ja, du kan så mye, så du kunne sikkert brodert halskvarden også. Det spørs bare om du er interessert?

Reiser dere noen gang på Vikingmarkedet på Karmøy (Vikinggården på Avaldsnes)? Jeg bor på Karmøy, så kanskje vi treffes i juni?

fra Laila; som er helt fasinert etter å ha brukt timer på å lese hele bloggen din...

Va fina kläder du sytt! Jag har varit ute efter något liknande, var har du fått tag på mönstret?

Ennasus: Ja, mønsteret er her: http://www.vikingsonline.org.uk/resources/authenticity/basickit/kig-fig20.htm

:)

Skriv en ny kommentar