Jeg strikker, altså er jeg

skotta1

Våre fornødre strikket av nødvendighet. Jeg husker at min bestemor ofte har fortalt hvor deilig det var å slippe å strikke på søndagene. Ellers i uka var "spøtet" en fast følgesvenn. Av nødvendighet!

I dag har vi vel andre grunner. Det er jo slett ikke billigere å strikke selv, og høstbutikkene renner over av lekkert strikk fra tekstilindustrien i Asia. Noen har det kanskje som tidsfordriv, som terapi eller kunstnerisk utløp. For andre nærmer det seg en mani...

Hvilken grunn kan være bedre enn dette:
Et barn velger nøye modell, plukker ut farger etter egen smak, fullstendig sikker i sin sak på at hun har valgt det perfekte! (Hun har visst ikke arvet sin mors beslutningsvegring.) Prosessen fram mot ferdig plagg overvåkes nøye. Forventningen stiger. Helt til en morgen - kreasjonen henger klar over stolen, ferdig til bruk. Øynene stråler! Man trer den raskt over hodet, og beundrer seg selv i speilet, og løper henrykt avgårde til skolebussen i gryotta. Ikke et knyst om at Lett-Lopi klør. Man er da vel ikke halvt islending for ingenting!

skotta2

DET må vel være en god grunn til å strikke vel!
(Bedre bilder en dag det er litt lysere, og klokka ikke er noe med 07!)

Hvorfor strikker du?

5 kommentarer

Bedre grunn til å strikke kan man jammen ikke få!

Jeg strikker mindre og mindre nettopp fordi jeg mangler en god grunn til å gjøre det.

Det er en utrolig god grunn ja. strikker vel ofte av samme grunn og litt avslappning og terapi.

Nydelig kjole jenta di har fått seg også.

Å slippe å strikke på søndagene......ja, hos min bestemor fikk vi ikke lov å strikke om søndagene. Da skulle vi spille kort! Rundt kjøkkenbordet satt vi ofte tre generasjoner og spilte Mattis og Vri-Åtter. Gode minner!

Skotta ble kjempefin, stolt Lilja :-)

Hvorfor jeg strikker? hm.. ? Jeg tror det er mest fordi det er så ari å se hva man kan skape utav bare en (eller flere) små garnnøsten.

Avslapping, mani, fordi det er morsomt å lage noe, lage noe spesielt en vil ha selv, noe spesielt å gi bort... Og fordi det er kos å sitte foran peisen med et strikketøy! :)

Skriv en ny kommentar