Thorsbjergmannen får seg dame

Ja, denne gangen har Diana kledd seg ut som en dame fra romersk jernalder. Bruk av lin i denne perioden er omstridt blant ekspertene (selv om det er funnet linhekler fra den tid så nært som i min egen kommune), derfor ble det denne gangen serk i en superfin, tynn ull. Og denne er VARM! Det var en lidelse å prøve i sommervarmen vi hadde de dagene jeg holdt på med denne, men jeg kan tenke meg at den er deilig på kjølige viking-kvelder. Kanskje jeg kan lage en slik til meg selv en vakker dag, men da skal det i alle fall bli en annen farge enn denne en smule upraktiske...

kjole1

Alle synlige sømmer sydd for hånd. Også her ble det strafferunde på ermene. Vikingsøm foregår mye på øyemål, og jeg har visst forlagt mitt for øyeblikket. Men mens det sist ble for smalt, var det nå for vidt. Det var litt enklere å fikse, så nå har kjolen smale, elegante ermer, tilpasset den kommende overkjolen.

kjole2

For hun her er nemlig for "gammel" til de vanlige vikingoverkjolene. Denne eldre damen skal ha en drapert ullkjole i peplos-fasong, festet på skuldrene. Dette er ikke det riktige stoffet, det er kun til demonstrasjon. Og som dere ser, er det også hun som skal ha det fargerike beltet fra forrige innlegg.

kjole3

Da håper jeg bare at hun og Thorsbjergmannen lever lykkelig til sine dagers ende :)

2 kommentarer

Ha! Morsomt at du spør om tommelhullene, det er nemlig neste blogginnlegg :)

Har veldig sansen for den drakten der...

Skriv en ny kommentar