Serk og selekjole

selekjole forfra

Her er to av mine resultater fra kurset. Linserken har maskinsøm "innvordes", mens alle opplegg og synlige sømmer er gjort for hånd. Pirke pirke :)

hals serk

Selekjolen har tynne stropper for skålspenner. Her er sidesømmene sydd på maskin, mens opplegg, seler og bånd er sydd for hånd.

selekjole fra siden

Særlig båndene er et herk å montere, men de gjør jo sitt for å heve produktet. Disse vevde jeg i høst, nettopp med tanke på dette prosjektet.

kjole detalj

8 kommentarer

Bare helt nydelig, akkurat som de andre plaggene du har sydd opp gjennom tidene! Det er nok ufattelig mye arbeid som ligger bak et slikt antrekk også....

So beautiful! Could you post a translation in English. I would love to make something like this!

Jeg er stadig like imponert over dette vikinglivet!Med de flotteste klær dertil! Rett og slett nydelig!

Lekkert! Men skjønner godt at det blir mye arbeid med all den håndsømmen... Er båndene vevd på båndvev, eller er det brikkevev?

Det er brikkevev ja. Jeg kjenner ikke til at vikingene benyttet seg av grindvev. Samene derimot var jo spesialister på grindvev, helt fra vikingtiden og fram til i dag.Vikingene kjente til mange svært avanserte brikkevevteknikker, mye mye mer komplisert enn dette relativt enkle mønsteret. Når jeg får god tid (ha ha) skal jeg lage noen virkelig innvikla og tidkrevende bånd!

Sjelden har jeg møtt en så produktiv madamme som deg. Utrolig flott og godt håndverk. Og nå nesten pålegger jeg deg å lage like fint til deg selv...

Jeg gir meg enda over!! Dette er så lekkert!!

Så flotte plagg! Og så kjekt med nærbilder av baksida for meg som driv og skal fuske til ei drakt. Har sendt deg ein mail om brikkeband. *smiler pent*

Skriv en ny kommentar