Fram og tilbake igjen

dalahest

Som sagt - mer reising. Denne gangen var det Väv 08 som lokket. Vevmessa foregår nå kun hvert tredje år, og at det denne gangen fant sted i Leksand i Dalarna var slett ingen ulempe. Faste lesere har nok fått med seg at Siljan-området er et stadig tilbakevendende tema :)

arena

Mitt første møte med en ishokky-arena. Slett ingen ulempe at den var fylt til randen av garn, garn og mer garn, vevredskaper, vevstoler, rokker, bøker... you name it. Utstillerne hadde kommet fra Japan, USA, Nederland, Danmark og selvsagt alt som kan krype og gå av vevfolk i Sverige. En unik sjanse til å innhente inspirasjon, og til å bli kvitt litt penger!

louet popana

Kjentfolk treffer man overalt i husflidsmiljøet, og dette var slettes ikke noe unntak. Andre lokale "vevkjerringer" var å finne, samt husflidsfolk vi har blitt kjent med på reisene våre.

ryer

Utstillingene og demonstrasjonene var også interessante. Ryer syntes å være et tema denne gangen, og husflidskonsulentene hadde pønsket ut mange fine, enkle tilnerminger til veving, som ikke krever en hel vevstue for å sette i gang.

kelim

Dagens mest imponerende var den tyrkiske damen som knyttet teppe i et rasende tempo, med en fantastisk brikkeveverske på andreplass.

hali brikkevev

Den skumleste var "hårkullan" som gjerne skulle laget smykker av lokkene mine. "Om man bare klipper litt innimellom så unngår man hårløse partier." Jotakk...

haararbeid

Årets besøk ble mitt tredje møte med den svenske vevmessen, de andre to i 93 og 97. Denne ble en light-versjon, uten kurs, utflukter eller foredrag, og kun med siste dagen på messa. Det er jo LITT langt å reise bare for en dag, men likevel vel verdt turen! For å rettferdiggjøre den lange reisen måtte jeg jo handle både godt og grundig, ikke sant...?? Mer om det i neste post... 

Kommentarer:
Postet av: Becky

The horse at the very top is pretty. It reminds me of a Mexican pinata!

22.09.2008 @ 08:43
URL: http://skinnyrabbit.com
Postet av: Malin

Hei, jeg ser ikke bildene i dette innlegget i dag, men kan se de i forrige. Kanskje bare min maskin det er noe feil med...

22.10.2008 @ 22:05
URL: http://ullenteventyr.blogspot.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6226075
hits