Velkommen til vikingmarked

Møre Frie Vikingar skal igjen arrangere vikingmarked på Leikvin ved Sunndalsøra på Nordmøre 31. mai og 1. juni. Arrangementet er i samarbeid med Leikvin kulturminnepark. Det er andre året på rad vi arrangerer marked her. Her ser du hvordan du kommer deg til Leikvin.

Dette er et marked hvor alle deltakerne ser ut som og lever som vikinger i markedets åpningstid. I skrivende stund har vi 35 påmeldte vikinger, fra vårt eget lag, en del fra Bjørgvin, Borre og til og med fra Sverige. Varene som blir frambydd er tidsriktige med tanke på materialer og teknikk: keramikk, lærarbeid, smykker, nålbinding, plantefarga garn, stoff i ull og lin, brikkevev, treartikler... Stig fra vikingkristall er alltid det store trekkplasteret på slike arrangementer, og han har med seg massevis av nydelige kopier av vikingsmykker, så ta med en sekk penger!

Markedet foregår i nærheten av Løykja gravfelt, ett av Norges største gravfelt fra vikingtid og bronsealder. Arkeologer arrangerer gravfeltvandringer lørdagen. Lørdag er det også anledning til å delta i bueskytterkonkurranse. Krigerne våre vil sikkert lufte sverda sine, og ellers lage liv og røre med leker og morro. Se ellers program her.

Publikumere i vikingantrekk vil bli premiert.

Her har jeg noen bilder fra fjorårets marked, som var en stor suksess.

VELKOMMEN!

marknad

5 kommentarer

Hadde eg budd nærare, så skulle eg ha reist. Så fantastisk morro det vert! Kos deg.

Håper de får ei flott helg. Skulle gjerne vore der, men me er langtfra klare til noko slikt. Kos dekå mykje!!

Nydelig garn du har farget. Skal snart til med litt plantefarging selv. Kunne du tipse meg om hvor du kjøper metallene (beis)?

Vikingmarkedet i Leikvin. At jeg ikke har sett den tråden din på HB før. Jeg som har så lyst til å besøke et vikingmarked, og så har det vært så nær. Jeg merker av på kalenderen for neste år og følger med i bloggen din, kjempefine ting du lager.

Så spennende marked! Og garnet hadde nydelige farger, hadde vært gøy å prøve seg på å lge til noe slikt.

Skriv en ny kommentar