Helene gjør ting hun ikke kan...

Stadig nye aktiviteter.

image938

Når det for en gangs skyld skulle arrangeres soppfargekurs i nærheten måtte jeg jo gripe sjansen. At jeg totalt mangler talent for å finne sopp, og slett ikke ser forskjell på dem... vel, hva har man kurs for? Tydeligvis ikke for å lære slikt noe, for etter en teoridel fikk vi i "lekse" å samle nok sopp til vårens fargeaktivitet. Hittil hadde jeg null - 0 - ingenting, og det er vistnokk lite sopp i marka også i år. I helga grep jeg dermed sjansen og ble med en liten soppsamlergjeng til en potensiell soppskog. De lette jo etter helt andre ting enn meg, men jeg tror jeg faktisk lærte en 3-4 sikre matsopper på ekskursjonen. Det er jo en grei "bivirkning". Enkelte dro hjem med kurvene fulle av matsopp - sjampinjong, kantarell, traktkantarell, piggsopp (tror jeg). Jeg gjorde ikke den helt store fangsten, men nå ligger i alle fall noen fløyelspluggsopper og tørker seg, sammen med noe lungelav jeg også kom over. Forresten - jeg gjorde nok en (ubehagelig) fangst. Fire flåtter!

4 kommentarer

Ikke spis opp soppen no da! Den skal brukes til å farge garn med veit du. Forsiktig med flått......

Ikke så mye som frister til spising oppi den kurven der altså... Fargesopp er ofte giftig eller uspiselig, så jeg konkurrerer ikke med de som plukker matsopp.

Oi:-o stilig med soppfarging da:-D

Men flått er ikke særlig flott....æsje...*trøste*

Thanks for leaving a comment in my blog :)

If you want a pattern in English, I can translate it for you (and everyone else :D). I just haven't done so yet, since I'm lazy and I didn't think anyone'd be interested in my knits. But, just drop me a line and I will make a pattern available in English :)

Skriv en ny kommentar