Vevtog

Det er travle tider i min verden, men jeg MÅ bare få sneket inn et lite resymé fra helgas hendelser. Da var det nemlig tid for årets store vev-happening. Fredag la vevtog ut både fra Oslo og Trondheim. De møttes på Dombås, og endte til slutt opp på Åndalsnes. Rene folkevandringen av "vevkjerringer", 127 i tallet. Jeg tok jo ikke toget, men fikk likevel sneket meg til å være med på programmet lørdag og søndag.

image849

Rauma ullvarefabrikk var et selvfølgelig stoppested. De besøkende ble møtt av en fantastisk utstilling, vegger og plen var dekt av flotte ryer, både gamle og nye. (Og noen av dem har jeg vært med på å utarbeide mønster til, mimre mimre...)

image850

Inne var det flere utstillinger, og selvsagt GARN i lange baner! Jeg tror nok dette gjorde et usedvanlig bra utslag på vevgarnstatistikken for fabrikkutsalget. Jeg hjalp til litt jeg også :)

image851

Ingen kan rydde i restegarnskurvene som vevkjerringer!

I "ryeparken" var det også snor-aktiviteter, og der gjorde jeg et hyggelig nytt bekjentskap: 81 år gamle Sigrid som bokdebuterer til høsten. Entusiastisk la hun fantastiske brikkevevkunnskaper for dagen, blant annet har hun kopiert snartemo-båndet, ingen liten bragd! Hun hadde med et utvalg bånd, som vakte stor oppmerksomhet. Boka kommer ut på Norges Husflidslags forlag, og handler om festbånd til livets store merkedager. Den står allerede på ønskelista til julenissen!

image852

Sigrids birka-bånd i tynt ullgarn.

image853

Et annet høydepunkt i helga var utstillinga som det lokale husflidslaget hadde satt sammen. Den ble totalt dominert av de vaker billedvevene, med en diger kopi av Baldishol-teppet i plantefarget garn som høydepunkt, og flere store billedvever etter Munthes kartonger. Jeg hadde knapt nok tid til å beundre skinnfellene som var utstilt der, og det sier da litt! Desverre har jeg ikke noe bilde av Baldishol/Munthe-veggen - der stod det jo fullt av folk forran hele tiden ;-)

image854

Fagutvalget i vev hadde valgt å fokusere på fotbånd, en båndteknikk helt uten redskaper. Det gjør den lett å ta med seg, og passende "togaktivitet". Overalt så du fotvevende damer!
 
image855

Jeg har lenge tenkt på å prøve ut denne islandske båndteknikken, men aldri kommet så langt. Når anledningen så bød seg ble det to bånd også på meg denne helga. Og flere blir det garantert!

image856

Etter helga sitter jeg igjen med masse brikkevev- og billedvev-inspirasjon. Alt jeg trenger er noen ekstra timer i døgnet for å få realisert alle drømmene...

17 kommentarer

ser ut til å ha vert en intrisang helg!

Oj, det grønne og det røde båndet til hun Sigrid var nydelige... Jeg har virkelig lyst å lære meg brikkebåndsvev. Er det vanskelig, mon tro? Tidkrevende, garantert!

Åh, nydelig, nydelig, nydelig! Den boka er jo bare ett must!! Billedvev er jo også kjempegøy. Mimre mimre... Heldige du!!

Ser spennende og fristende ut med garn og vevkjerringer og alt!!

Var på middelalderfestival jeg og tenker det var litt samme stemning selv om tema er ganske forskjellig;-D

Huldremor: Brikkeveving kan være både kjempelett (når du først har skjønt poenget), og ekstremt vanskelig. Det finnes nemlig utrolig mange varianter av teknikken. Birka-båndet som er vist her er nok blant de litt vanskelige, siden brikkene skal vris i ulik retning samtidig. Jeg har ikke prøvd akkurat dette mønsteret, men det skal jeg... bare jeg får... eh... tid.... :)

Hei- Så flotte ting! Jeg har aldri prøvd hverken brikkevev eller kniplinger eller skinnarbeid eller osv., men jeg har vevd mange bunadbelter i båndvev.

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Jeg holder til i Selje...med

Selje Kloster og storm ved Stad!

Ha en fin helg!

Så morro å få være med på noe slikt, da!

Jeg gikk på vevskole da jeg var 17 år, så jeg har vevd litt jeg også. Kjøpte meg en stor bordvev også, men mamma solgte den og alle mønstrene mine, da den bare ble stående der i lang tid.....ehhhh!

Så mange flotte bilder av tepper og billedvever. Jeg fikk posevis med vevgarn av ei venninne nå nylig, og det bruker jeg til å hekle bølgevesker av. Du kan se dem i bloggen min.

Ønsker deg en god helg, og noen ekstra timer i døgnet!!

Så mye fint å se! Synd man bor for langt nord i landet ;) Ha ei flott helg!

så fin blogg du har!

Skjer det noe trivelig i dine trakter i juli? Skal på ferie omtrent dit :-)

Og så håper jeg vi får höre mer om boken til brikkevevdamen - spennende for meg som også driver med brikkeveving!

vibbedille

Her var det jammen meg MYE flott og spennende! Drømte meg nesten heeelt bort eg! Masse nydelig strikk og garn ikkje minst! ønsker deg en super flott og produktiv uke. Klem far meg

Ingrid og andre som venter på brikkevevboka - følg med på http://www.husflid.com/nettbutikk/ så dukker den nok opp der når den er ferdig.

Om det skjer noe på mine trakter i juli...? Vel, vi har jo Moldejazz da, 16.-21. juli, med masse liv og røre.

Takk for tipset om boka!

Om du følger linken kan du se en film på youtube der jeg vever snartemo.

Og så blir det ingen tur til Molde i år - sykdom satte stopp for det :-( Men jeg satser på att det går bra neste sommer!

Ingrid, du er jo kjempeflink!!

Dødsimponert!!!

Takk, takk!:-)

Men du er jo ganske dyktig selv også da -jeg har mye å lære av både det ene og det andre her på bloggen!!

Hei sann, Helene.

Lurte på om du hadde en bruksanvisning for de islanske bånd?

Hilsen Hermina fra Bjørgvin Marknad

Så flotte bånd dere lager,det ser kjempeartig ut!!

Verdt å lære seg sånt,kan brukes til så mangt =)

Vil bare ønske deg en flott sommer! Jeg drar på en ukes ferie, vel vitende om at det ligger trykkeblokker å venter på meg når jeg kommer hjem. Helt egne trykkeblokker som er mine :-D Da blir det jo flott å komme hjem fra ferie også, ikke bare flott å reise bort. Schmart!

Skriv en ny kommentar