Leikvin 2007

For første gang på 1000 år har det vært vikingmarked på Leikvin. Møre Frie Vikingar var arrangør sammen med Leikvin kulturminnepark. Vi fikk samlet sammen i overkant av 30 vikinger, og jeg tror at alle, både "innfødte" og besøkende, hadde ei super helg. Været var over all forventning - med unntak av et par lokale orkaner - og salget gikk atpåtil strykende :)

image838

Vi var på svært historisk grunn. Bare navnet Leikvin borger for en solid tradisjon. Stedsnavn med suffikset -vin er noen av de eldste i Norge, fra før vikingtiden. Like i nærheten har vi Løykja gravfelt med graver fra vikingtid og bronsealder, ett av Norges aller største gravfelt. Selve museumsområdet er en gammel frukthage, omkranset av gamle bygninger.

image833

Sølvsmed Stig var nok den mest langveisfarende. Han hadde tatt turen helt fra Lund i Sverige, men var strålende fornøyd med resultatet. Ikke rart heller - varene hans er jo helt uimotståelige.

image834

Borrehøvdingen med frue hadde også reist langt for å delta. De solgte blant annet stoff, perler og smykker. Et koksgrått ullstoff ble visst med meg hjem :)

image835

Edvard hadde fått ferdig blåsebelgen sin. Her er alt håndarbeid! Treverket har akkurat blitt satt inn med tjære - også den hjemmelaget.

image836

Noen bakte på takke... uten forkle!

image837

Forresten.... de mest langveisfarende var jo TV-teamet fra Tyskland. De hadde allerede vært på besøk hos oss en gang tidligere i vår for å drive research. Nå kom de mannsterke tilbake, for å lage TV-underholdning om vikingfamilien vår. Mannen min var hovedpersonen, og de forfulgte oss med mikrofoner og kamera helt fra pakkingen hjemme, og gjennom hele markedet. Konseptet er en miniserie om kystnorge. Et TV-team følger Hurtigruta langs kysten, mens et annet lager innslag fra land. I løpet av to 45-minutter lange programmer skal de fortelle ti små historier, og en av historiene blir altså om oss. Programmene sendes i "prime time" klokka 19.30 den 3. og 10. juli på ZDF.

image839

I forkant av markedet var det selvsagt hysteriske forberedelser med søm av diverse plagg, og produksjon av varer. Mer skryt av det følger i neste episode...


Our fresh Viking group has just hosted its first market since the founding. It was held close to one of the largest viking burial sites in Norway. The market took place in an old orchard surrounded by antique buildings.
We had viking visitors from several places in Norway, and even Sweden. I'm sure all the visitors and participants were having a great time, even the weather was on our side.

During the whole weekend we had a German TV crew on our back. They were recording our viking family for three days, from the chaotic packing at home, until the end of the market. It is going to be part of two programmes about Norway shown on the German channel ZDF on the 3. and 10. of July at 19.30.

Kommentarer:
Postet av: Dolci

Så gøy å få være med å delta litt sånn helt på sidelinjen. Ser artig ut!!

Ha en flott uke!

31.05.2007 @ 13:52
URL: http://dolci.wordpress.com
Postet av: tijm

Lijkt me een hel boeiend en gezellig festijn waar de foto's genomen waren!

31.05.2007 @ 15:23
Postet av: Elisabeth

Så spennende dette høres ut :) Tro om vi får inn den kanalen da? Hadde vært veldig morsomt å få se.

31.05.2007 @ 17:35
URL: http://elisabetht.blogdrive.com
Postet av: nettie

Jeg er så heldig at bo så sydligt at jeg kan se ZDF, så jeg vil skrive det i kalenderen, så jeg husker at se dig og familien på TV.

kram fra

nettie

04.06.2007 @ 23:18
URL: http://nettieknits.blogspot.com
Postet av: Honnoria

What a great site.

Very impressive.

I would love to see all that in person.

We have many Viking re-enactors here but a whole village would be wonderful to see.

Thank you for also posting in English.

I love to see it all.

21.08.2007 @ 07:04
Postet av: Liz Rincon

That is just lovely!

It looks like you had a load of fun.

Honey soap sounds really tempting.

30.08.2007 @ 17:47
URL: http://bellydancingknitter.blogspot.com
Postet av: Olyunity

Your site is the best :) I like visit your site

25.09.2007 @ 22:20

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5446404
hits