Fortsatt i live

Ja, jeg er fortsatt i live, og nei, jeg har ikke sluttet å kreativisere. Men de skapende aktivitetene går for tiden stort sett ut på å lære fra seg. Det TAR faktisk ganske mye tid og energi. Så skal det selvsagt utarbeides opplæringsmateriell i hvert enkelt tilfelle, masse eksempler og prøvelapper osv...

image802

Jeg har for eksempel lært statistene i Giskespelet noen gamle teknikker for å lage snorer og bånd. Til det kurset ble det laget hefte helt fra grunnen av, med egenhendig tegnede illustrasjoner og greier. Håndspikkede snorgafler og plantefarget garn.

image805

Så har jeg lært en gjeng med nyfrelste vikinger de samme teknikkene for snorer og bånd, samt håndsømsteknikker anno år 1000.

image803

Så til mitt mest krevende opplæringsprosjekt (og det er ikke fordi de er tungnemme altså!). Disse damene (+ noen flere som ikke var med på bildet) holder på å lære seg fri knipling. De er kommet langt på vei. Vi er allerede ferdig med fem kurskvelder, så de er snart utlærte. Sååå flinke atte!

image804

Jeg har ett opplæringstilbud til like rundt hjørnet, og det har jeg ikke begynt å forberede ennå i det hele tatt. Travelheten tar altså ikke slutt med det første...

Gleder meg til jeg kan lage ting BARE fordi jeg har lyst selv ;-)

I'm still alive! Just very busy! Most crafting activities seem to be about teaching these days. There's always a lot of preparation involved, and since I'm kind of a perfectionist it takes a lot of time.
I had a class with the actors from a viking play some weeks ago. I was teaching them how to make ribbons and cords. For that class I made a booklet from scratch, drawings and all. My husband made the lucets, and of course we used plant dyed yarn. No shortcuts over here!

We have a small group of aspiring vikings, and I spent a weekend teaching them the same techniques, and hand sewing methodes from year 1000.

But my most time consuming teaching project is my class of bobbin lace students. They have been working hard since february, and after this short easter vacation we'll have our last class for now.

I have another teaching project coming up - inkle weaving - so I should really hurry up with the preparations for it.

Kommentarer:
Postet av: Miri

Hvor er det dog dejligt at du giver al din viden videre til andre mennesker.

30.03.2007 @ 17:14
URL: http://losarinasmor.blogspot.com
Postet av: Saga

..er det noe du ikke kan? Spørs om vi ikke må lure deg opp til lofoten en gang.

Saga

30.03.2007 @ 18:34
URL: http://sagasverden.sprayblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5131344
hits