Middelaldertunika på en kveld

Sommertoppen er fortsatt under arbeid, framstykket er ferdig, og på ryggen mangler jeg bare noen få centimeter. Det klør i fingrene etter å fortsette, men den må nok bare vente litt til.

I går kveld ble det ikke noe strikking. Guttene mine skal være med på et middelaldermarked neste helg, og har dermed bestilt seg tidsmessige drakter. Så i går kveld gikk vi i gang, etter barnas sengetid. Vi tegnet mønster, min mann hadde ansvar for tilskjæring, og jeg sydde sammen kreasjonen. Det ble en ganske sid tunika i naturfarget linstoff, med splitt i halsen, og fire kiler som gir drakten ekstra vidde nederst. Rundt hals og ermer sydde jeg stikninger med en pyntesøm (for de hadde vel maskinsydde pyntesømmer i middelalderen??). Selv om fasongen sikkert er ganske enkel syns jeg da det var litt plunder. Er ikke så vant til å sy klær. Men det var moro, og resultatet ble ganske stilig. Skal prøve å ta bilde en gang. Det ble ganske sent før alt var ferdig, så i dag er vi trøtte!

I kveld blir det nok bursdagsfestforberedelser, men søndag må jeg prøve å sy antrekk til Sindre også. Han skal få en litt enklere modell, tror jeg.


I've almost finished the back of the top. But as my boys are going to work on a medieval marked next weekend I have to make them some apropriate outfits. I'm not very used to sewing clothes. My husband did the cutting, and i did the sewing, and I think it turned out OK. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar